10 tips om alles uit je mobiele airco te halen!

Oké, je wil een mobiele airco kopen of hebt er eentje gekocht. Je hebt de mobiele airco geïnstalleerd en wil hem gaan gebruiken. Voordat je dit doet is het verstandig onze 10 tips door te lezen, zodat je alles uit je mobiele airco haalt.

Tip 1: voorkomen is beter dan genezen

Zonder voldoende voorzorgsmaatregelen kun je koelen wat je wilt, maar zelfs voor een goede mobiele airco kan dat zelfs moeilijk zijn. Het voorkomen van warmte in je woon- of slaapkamer kan op de volgende manieren. Sluit zoveel mogelijk je ramen en deuren overdag wanneer het warm is. Daarnaast is het verstandig om je huis te voorzien van goede zonwering zodat er zo weinig mogelijk zonlicht naar binnen kan komen. Hoe donkerder je kamer, hoe koeler deze zal zijn. Je mobiele airco zal hiernaast helpen om de temperatuur te reguleren.

Tip 2: kies de juiste airco voor de juiste ruimte

Elke airco heeft zijn eigen vermogen. Dat vermogen bepaald onder andere wat voor ruimte het kan koelen. Een airco met een groot vermogen kan logischerwijs grotere ruimtes koelen. Maar ook de luchtvochtigheid van een kamer bepaald hoe goed een mobiele airco zijn werk kan doen. Hoe vochtiger de lucht, hoe moeilijker een mobiele airco de ruimte kan koelen.

Tip 3: zet de mobiele airco op de goede plek in je kamer

Kies de goede plek voor je airco. Meestal is de goede plek in de buurt van een raam, zodat de bijbehorende slang de warme lucht naar buiten kan blazen. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte om de airco heen is. Op deze manier wordt de airco niet belemmerd in z’n werk en kan de warme lucht goed worden afgevoerd. Een goede regel is bijvoorbeeld om de airco of mobiele airco ongeveer 30 tot 40 centimeter van een muur af te zetten.

Tip 4: leg de afvoerslang recht

Het is erg belangrijk dat je de afvoerslang recht naar het raam leidt. Een bocht zorgt ervoor dat de warme lucht moeilijker wordt afgevoerd.

Tip 5: gebruik een airco raamkit of raamafdichtingskit

Gebruik je een mobiele airconditioner dan beschikt het apparaat over een afvoerslang. Deze slang hang je uit het raam waardoor de warmte lucht uit je ruimte kan worden gezogen. Een raamkit voorkomt dat de warme lucht weer terug je kamer in wordt geblazen. De raamkit past namelijk precies in het raam en zorgt ervoor dat de slang hier exact doorheen kan worden gelegd.

Tip 6: zet zoveel mogelijk andere elektrische apparaten uit

Bijna alle apparaten die je gebruikt geven warmte af. Een televisie, spelcomputer, waterkoker of verlichting. Allemaal zorgen ze voor extra warmte in je kamer. Alweer is voorkomen beter dan genezen. Je mobiele airco hoeft minder z’n best te doen wanneer de kamer niet constant wordt verwarmt door andere elektrische apparaten.

Tip 7: zet je mobiele airco vroeg aan

Je wil je kamer alvast koelen voordat de ruimte warm is. Het is een stuk eenvoudiger voor de mobiele airco om een ruimte op temperatuur te houden dan hem te laten afkoelen wanneer het snikheet is. Bovendien voorkomt het hoge energierekeningen en een heleboel geluidshinder.

Tip 8: zorg goed voor je airco en onderhoud hem regelmatig

Je airco goed onderhouden is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je airco langer mee kan, en het voorkomt bovendien andere negatieve effecten zoals luchtwegproblemen. Goed onderhoud bestaat uit een aantal basisprincipes. Maak je airco bijvoorbeeld goed stofvrij. Neem de airco af met een doekje en maak de filter goed schoon met een stofzuiger. Ditzelfde doe je met de afvoerslang van het apparaat. Maar ook de condens bak dient af en toe leeggemaakt te worden. Wanneer jouw mobiele airco wat ouder is, dan is het misschien wel nodig om de filter eens te vervangen.

Tip 9: berg het apparaat goed op

Wanneer de zomer weer voorbij is heb je de mobiele airco niet meer nodig. Althans, dat denk je nu. Maar wist je dat veel mobiele airco’s multifunctioneel zijn? Vaak kan een mobiele airco je ruimte ook warm maken en helpen de lucht te ontvochtigen of te bevochtigen. En wanneer je er toch voor kiest om hem op te ruimen, let er dan op waar je het apparaat opbergt. Zet hem rechtop en op een plaats waar de temperatuur veel hetzelfde is, dus liever niet in een garage of kelder.

Tip 10: laat je adviseren en kies voor deskundigheid

Ga je een mobiele airco kopen, dan kan het best handig zijn om jezelf te laten adviseren door een deskundige of expert. Dit kun je ook online doen in veel webwinkels. Mocht je een kijkje willen nemen in ons assortiment, dan zitten onze experts klaar om jouw vragen te beantwoorden over klimaatartikelen zoals airco’s, aircoolers en ventilatoren. Neem contact op door te bellen of stuur ons een mailtje.

Wil je een kortingscode van 5 euro ontvangen voor je nieuwe mobiele airco, aircooler of ventilator? Deel dit bericht dan door op één van de onderstaande deelknoppen te drukken. Stuur een mailtje naar info@shopping-point.nl en vermeld hier je gebruikersnaam. Wij zullen dan zo snel mogelijk jouw persoonlijke kortingscode toesturen!

Heeft dit je geholpen?